Fumlee Team

PEDALS DE FOC 2021

Una aventura al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

Una de les rutes en BTT més clàssiques d’Europa i una de les més boniques gràcies als passatges del Pirineu Lleidatà que travessa, en el perímetre de l’únic Parc Nacional de Catalunya i passant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Travessaràs llocs màgics com el bosc de Gerdar, el bosc d’avets més gran de la península, pobles abandonats o ports com el de l’Oli o el mític Triador, a més de 2.100m d’altura. A finals de Juny es celebra la versió «Non Stop» del recorregut de forma competitiva.

Pedals de Foc és una aventura que et permetrà descobrir l’entorn del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. El recorregut clàssic de la Pedals de Foc transcorre per pistes forestals i camins no asfaltats, majoritàriament. S’inicia a la boca sud del túnel de Vielha. Des d’allà pedalarem cap al sud, paral•lels al límit oest del Parc Nacional fins que el Coll de Serreres ens permeti saltar la vall contigua. Des d’aquest punt i pel Coll de Peranera, deixarem l’Alta Ribagorça per passar a la comarca del Pallars Jussà, que travessarem en direcció est passant per la Vall Fosca i fins a arribar al mític Coll de Triador, per on entrarem al Pallars Sobirà, dirigint-nos al nucli d’Espot. Des d’aquí, amb direcció nord i després oest, ens dirigirem cap a Montgarri, entrant de nou a la Vall d’Aran pel Pla de Beret i finalitzant el recorregut a Vielha.

3 ETAPES (215KM 5800D+)

La ruta amb tres dies està indicada per experts amb molt bona forma física. Proposa etapes per sobre de 60km i amb molt desnivell positiu. És l’opció que permet menys temps per gaudir del territori, ja que es dedica molt temps a la BTT. Imprescindible fer nit prèvia a Vielha per poder començar a pedalejar ven d’hora l’endemà.

ETAPA 1 / Vielha – Les Esglésies
Sortint de la boca sud del túnel de Vielha, passant pel Coll de Serreres, Coll de Sant Salvador i Coll de Peranera
– 73 km
– DESNIVELL: 1.900 m

ETAPA 2 / Les Esglésies – Espot (o Son)
Etapa de pura BBT amb les ascensions a Coll d’Oli i Coll de Triador
– 77 km
– DESNIVELL: 2.325 m

ETAPA 3 / Espot – Vielha
Passant pel bosc de Gerdar i l’ascensió llarga però no molt dura al Pla de Beret, per l’últim gran descens fins a Vielha.
– 64 km
– DESNIVELL: 1.318 m